Tandartspraktijk Van Rij Mondzorg Veenendaal & Scherpenzeel

Trekken van tanden en kiezen

Indien er sprake is van een groot gaatje, een ontsteking, diepe ruimtes tussen tand en tandvlees (pockets) of een afgebroken kies, kan het zijn dat een tand of kies getrokken moet worden.

Vooraf is het belangrijk dat uw tandarts op de hoogte is van uw medicijngebruik en eventuele medische aandoeningen. Ook wordt er vaak een röntgenfoto gemaakt om de situatie beter te beoordelen en om de anatomie van de kies te bestuderen.

Na het geven van de verdoving, zal de tandarts enige tijd wachten tot de verdoving goed is ingetrokken. Daarna zal de tandarts tegen de te verwijderen kies aanduwen en heen en weer wiebelen tot deze los komt. Soms is het nodig dat de kies er in stukjes uit gehaald wordt. Na het verwijderen van een tand of kies in de bovenkaak, zal er gekeken worden of er geen gaatje tussen de neusholte en mondholte is ontstaan. Daarna wordt er eventueel een hechting aangebracht en wordt u gevraagd om op een wondverband dicht te bijten. De hechting lost vaak binnen 5-7 dagen vanzelf op. Wanneer het gaat om een complexe verwijdering van een tand of kies kan het zijn dat u wordt doorverwezen naar onze collega Bas Weijers in Veenendaal, Bas is gespecialiseerd in de kleine chirurgische behandeling. Ook kan het zijn dat we u verwijzen naar de kaakchirurg.