Van RIj Mondzorg

Gebitsreiniging

Tijdens de gebitsreiniging zal er eerst een meting worden gedaan. Hierbij wordt de afstand onder het tandvlees gemeten, wordt er gevoelt waar tandsteen zit en of er een ontsteking van het tandvlees is.
Rondom de tanden zit ruimte onder het tandvlees, dit heet een ‘pocket’. Indien er pockets zijn dieper dan 3 mm, komt u daar over het algemeen zelf slecht bij.

De (paro)preventie-assistente of mondhygiëniste maakt dan op deze plek extra goed schoon om ontsteking van het tandvlees (gingivitis) te voorkomen of te genezen.
Tandsteen ontstaat doordat er tandplaque langere tijd op het tandoppervlak aanwezig is die door mineralen uit het speeksel verkalkt. Tandsteen kun je niet meer met de tandenborstel verwijderen en moet dus ook door één van onze medewerkers verwijderd worden. Indien er langere tijd tandplaque of tandsteen rondom de tanden aanwezig is, kunnen er gaatjes ontstaan doordat het glazuur aangetast wordt, echter kan er ook een ontsteking van het tandvlees optreden.

 

Bij een ontsteking van het tandvlees, gaat het tandvlees bloeden bij aanraking met ons instrumentarium, maar in heftigere gevallen ook bij het tanden poetsen of stokeren/flossen/rageren. Als er sprake is van een grote ontsteking van het tandvlees, wordt ook het kaakbot geïrriteerd en zal zich terugtrekken. Als dit gebeurt, spreken we van parodontitis: een ontsteking van het kaakbot. Bij parodontitis is vroegtijdige behandeling erg belangrijk, aangezien eenmaal opgelost bot zich niet meer hersteld. Er zijn dan meerder reinigingen bij de mondhygiëniste belangrijk, maar nog veel belangrijker: uzelf zal ook beter voor uw gebit moeten zorgen. Onze preventie-assistentes en mondhygiëniste bespreken graag met u op welke wijze u het beste voor uw gebit kunt zorgen.

Specificaties